9.1

Volwassenen

Niemand is te oud voor logopedie!

Heeft u problemen met uw spraak? Komt u moeilijk uit uw woorden? Stottert u? Bent u snel hees? Trilt u stem tijdens die presentatie voor een groep mensen? Onze logopedisten helpen u graag. Wij luisteren naar u! Samen met u maken wij een analyse van uw klachten/probleem. Wij beantwoorden uw vragen, geven advies en bespreken met u de mogelijkheden voor behandeling en de behandelduur. Niemand is te oud voor logopedie. Bij ons is logopedie meer dan spraakles.

           

Gratis inloopspreekuur

Maak eens een afspraak met een van de logopedisten van De Praatmaat Groep en maak gebruik van onze gratis inloopspreekuren in een van onze praktijken. Klik hier voor een overzicht van onze vestigingen om de voor u dichtstbijzijnde vestiging te vinden.


Voorbeelden logopedische problemen

De logopedist kan u helpen wanneer er problemen zijn in de communicatie met uw omgeving in de ruimste zin van het woord. Wij helpen u graag bij al uw communicatieproblemen. Voorbeelden van problemen zijn:

  • Uitspraakproblemen
  • Problemen met taalbegrip en/of taalproductie
  • Gehoor- en/of luisterproblemen
  • Stotteren en/of broddelen
  • Lezen en schrijven
  • Eten en drinken, slikken en kauwen
  • Ademproblemen
  • Stemgeven
  • Presenteren

Vergoeding logopedie

Ook voor 2024 heeft De Praatmaat Groep contracten met alle zorgverzekeraars, waardoor logopedie bij ons altijd wordt vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekeraar. Direct een afspraak maken? Bij De Praatmaat Groep kunt u geheel vrijblijvend een afspraak maken voor een kennismaking en een oriënterend gesprek bij een van onze vestigingen. Bel om een afspraak te maken met 06 12988729.

Preventieve- en/of curatieve- logopedie?

Preventieve logopedie kan voor mensen met een functie waarbij spreken of het gebruik van de stem centraal staat, zeer wenselijk zijn. Een langdurig zware belasting van de stem- en spraakorganen kan op termijn problemen geven. Hierbij kunt u denken aan keelpijn, stemverlies of stemvermoeidheid tijdens het spreken. Een goede adem- en spreektechniek zijn dan zeer belangrijk. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Communicatieadvies

Als het spreken niet vanzelf gaat en het begrijpen en gebruiken van taal voor moeilijkheden zorgt, kan de logopedist samen met u zoeken naar een alternatieve communicatiemethode.